Om oss

Her på motard.no vil du finne spennende og innførende artikler innen motorsport. Du finner artikler og lenker til hjelp for nybegynnere så vel som drevne sjåfører. Siden skal kunne være et samlingspunkt for motorentusiaster og autofile i alle aldre og med all verdens forskjellige bakgrunner. Dersom du er glad i biler, motorsykler, motorsport eller andre ting med hjul og motor, så er dette siden for deg!

Det er ingen nyhet at motorsport kan være en risikabel affære. Når maskin og fører presses til det ytterste vil det alltid være tilfeller hvor noen tipper over kanten og mister kontroll over doningen. Dette er likevel kanskje noe av det som gjør nettopp motorsport og racing til en så spennende sport, både som hobby og profesjonelt. Her er nåtidens sverddueller med livet som innsats. Det er få ting som kan slå følelsen av vinden som suser forbi mens adrenalinet bobler i blodet. For noen er dette som en rus de ikke vil gi slipp på, og de må stadig ut på banen igjen for å kjøre og kjempe om pallplassering.

For oss autofile er det svært viktig å tenke på sikkerhet. Med doninger som går fortere enn noe annet, er det mye som kan gå galt på svært kort tid, selv for erfarne og rutinerte sjåfører. Det er derfor viktig å være svært påpasselig med å sjekke alt av sikkerhetsutstyr nøye før hvert løp. Dette tas også svært alvorlig av de forskjellige klubbene rundt om i Norges land, med en hel rekke forskjellige kurs innen sikkerhet og banevett.

Til tross for den iboende risikoen som følger med å drive motorsport, så er det relativt få alvorlige ulykker og dødsulykker. Dette skyldes delvis førernes holdninger og kunnskap, men også i stor grad dyktige og engasjerte frivillige aktører og profesjonelt førstehjelpspersonale som alltid er på plass ved konkurranser og turneringer.

Ren sport

Som i alle andre sportsgrener er det svært viktig å understreke at sport og doping ikke hører sammen. Motorsport i Norge er underlagt Antidoping Norge, som igjen følger internasjonale lover og bestemmelser. Dette gjør også at alle som kjører på trening og i konkurranse kan bli spurt om å avlegge prøve. Dersom man nekter å avlegge prøve kan dette få sanksjoner for utøveren. Det varierer litt hvordan testingen foregår, og om alle utøvere skal testes eller bare et utvalg. Testing kan være enten en urinprøve, eller pusteprøve i alkometer med påfølgende blodprøve dersom pusteprøven er positiv.

Ved positiv urinprøve eller blodprøve vil denne bli holdt som bevis for videre testing. Utøver vil da motta et brev som informerer om rettigheter og eventuell rettsak. Dersom det blir oppdaget at utøver dopet seg med viten og vilje for å skaffe seg urettmessige fordeler i konkurranse, så vil dette ofte få svært alvorlige følger. Avhengig av alvorlighetsgraden vil sanksjoner ofte være utestengelse fra sporten eller motorsport generelt, for noen år eller i de alvorligste tilfellene på livstid. Dette er også viktig fordi barn og unge skal kunne føle seg trygge på at trening og konkurranse skal finne sted på trygge, rusfrie arenaer. Trenere og andre autoritetspersoner bør alltid vurdere omfanget av deres handlinger, og spørre seg selv om dette gir et godt forbilde og en positiv opplevelse, især for sårbare og yngre utøvere av sporten.

Tradisjonelt sett har motorsport lenge vært en mannsdominert sport, men i nyere tid ser vi stadig innrykk av flere og flere dyktige kvinnelige sjåfører både i bil og på sykkel. Det er ingenting som tilsier at rase, kjønn, legning, alder, politisk ståsted eller handicap betyr noe for hvorvidt man er en god sjåfør eller ikke. Dersom du kan vise evne og ferdigheter til å briljere bak et ratt, ja da vil det alltid være en motorsportklubb som har garasjeplass og hjerterom.